Saç kaynak çeşitleri ve saç kaynağı hakkında bilmek istediklerininizi saç kaynak uzmanımız Murat Kolukırık en ince ayrıntısına kadar sizlere anlatacak.
Saç uzatma sistemleri senelerden beri alışıla gelmiş olan boncuk ve keratin sisteminden sonra görünmez kaynak olarakta bilinen mikro saç kaynak sistemi ile büyük çıkış yaşayarak en son araştırmalar ile geliştirilmiş olan Nano teknoloji kullanılarak üretilen Nanofilament ® Saç Kaynak ile zirveye ulaşmıştır.
Kaynak saç uygulamalarında önemli olan kullanıcının saçına takılacak olan miktarın ne fazla ne eksik, saç yapısının uyumlu olması ve kaynakların takılırken saçlar toplandığında gözükmeyecek bir şekilde saçın çıkışına göre takılması çok önemlidir.
En iyi saç kaynak yöntemlerini sırası ile sıralayacak olursak Nanofilament ® , Mikro Kapsül, Mikro Bant ve İtalyan Keratini olmak üzere başlıca 4 grupta toplayabiliriz. Bu sistemlerin en önemli özelliği saça kesinlikle zarar vermemesi ve saçta görünmez olmasıdır. Kaynaklarda kullanılacak olan saçın yıpranmamış ve doğal olması büyük önem taşımaktadır.
Saç Kaynaklarının ortalama kullnaım süresi 3 – ila 4 aydır; Kaynak uygulamasından sonra her ay saçların bakım ve kontrollaeri vardır; Sach ® saç kaynak merkezi yapmış olduğumuz saç kaynaklarının aylık bakımları ücretsizdir. Aylık periodik bakımlarda saç diplerinin kontrolu yapılarak saç diplerinde karışma dolaşma olmaması için konrol yapılmaktadır. Özellikle ince telli ve yağlı saçlarda ayluk bir kaçtane kaynaksaçın saçtan kayarak düşmesi olasıdır; Biz Sach ® olarak yapmış olduğumuz işin her zaman arkasındayız saçınızda olası olabilecek bu tür sorunlarda saçlarınıza gereken müdahale yaptığımız işin garantisi dahilinde yapılacaktır.
Elbette saçın yapısına göre hangi saça en uygun yöntem hangisi karar vericek ve tavsiye edicek olan saç kaynak uzmanları Murat Kolukırık & Berat Kolukırık. Baba oğul olarak son teknoloji saç kaynakları hakkında bütün tecrübesi, bilgi ve birikimini oğlu Berat ile paylaşmış olan MURAT KOLUKIRIK yurtdışında sürekli yenilikleri araştırarak sadece en kaliteli ve en iyi uygulamları tercih etmektedir.
Türkiyede genel olarak bilinen kaynak çeşitleri boncuk saç kaynağı ve keratin kaynak saçlardır; Fakat ne yazıkki bu sistemlerde doğru ve kaliteli ürünler kullanılmadığı için sonuçları başarılı olmamaktadır. Özellikle keratin kaynakta kullanılan keratin adı altındaki malzeme yapı marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz silikon çubuklardan ibarettir. Kuaförler gerçek keratin malzemesini görmediği ve bilmedi için bu malzemleyi keratin adı altında kullanmaktadır. Elbette bu malzeme 80 derece fön sıcaklığını gördüğünde yumuşayarak kaynakların saçtan düşmesine diplrin sakız gibi yapış yapış olmasına neden olmaktadır. Saçtan çıkarma işleminde ise aseton, tiner gibi malzemler kullanıldığı için saça zarar vermektedir. Boncuk kaynak uçlarının hazırlanmasındada bu malzeme kullanıldığı için saçtan çıkarılırken boncuk ile takılan saç arasında yapışan saçlarınıza mutlak suretle zarar vermektedir.
Saç kaynağı yaptıran kişilerin merak ettikleri şeylerden biriside “SAÇLARIM KAYNAK YATIRDIKTAN SONRA DÖKÜLÜR MÜ?” Bu soruya şu şekilde yanıt verebiliriz “EVET”. Fakat saçlarınız kaynak olmadan rutin olarak günlük olarak bilim adamlarının yapmış olduğu araştırmaya göre günlük ortalama 80 ila 100 tel arası saçın dökülmesi normaldir diyorlar. Buna istinaden kaynaklarınızı ortalam 3 – 4 ay kullandığınızı düşünürseniz ki bu yaklaşık 100 – 120 gün boyunca her gün dökülmesi gereken 80 – ila 100 tel saçın kaynakların bu saçları tutmasında dolayı dökülemeyerek birikmesine neden olmaktadır. Saçlarınızdan kaynakları çıkarma esnasında bu saçlar toplu olarak dökülmektedir. Yanlış anlamaya neden olan ise budur. Bu saçlar kaynak yapılmasa idi günlük olarak döküleceği için dikkat çekmeyecekti.
Ne yazıkki Türkiye’de saç kaynakları konusunda yeterli tecrübeye sahip olmayan kişiler tarafından yapılmış olan hatalı kaynak saçlar yüzünden bir çok kişi kaynak yaptırma konusunda son derece temkinli davranmaktadır. Bu nedenle saçlarına kaynaklardan dolayı zarar gelmesini istemeyen kişilere tavsiyem Profesyonel eğitimi olan yerlere gitmeleri ve daha önce yapılan işlerin fotoğraflarını ve varsa videolarını incelemelerini tavsiye ederim.